Learn as if you will live forever, live like you will die tomorrow.

   +1 555 87 89 56   80 Harrison Lane, FL 32547

Artėja jubiliejinis Žemaitijos ralis

Artėja jubiliejinis Žemaitijos ralis

Automobilių sporto entuziastai birželio mėnesį pradės Kelmės apylinkėse – šio mėnesio 2-3 dienomis vyks jubiliejinis, jau 10-asis, Žemaitijos ralis. Šiemet varžybos įtrauktos į Lietuvos ralio bei ralio sprinto čempionato kalendorių. Varžybos, kurias prieš dešimtmetį pradėjo šviesios atminties jų organizatorius Tomas Savickas, šiemet turėtų sukviesti apie 100 ekipažų. Be to, šių metų lenktynės bus ir Baltijos jūros ralio čempionato antrasis etapas. Manau, kad Tomas stebi mūsų lenktynes. Jis džiaugtųsi tuo, kaip ralis augo – su didele bendraminčių kompanija mes tęsiame tai, ką jis pradėjo. Jis norėjo, kad šiame regione vyktų vienos geriausių ralio lenktynių šalyje. Ir tikrai smagu, kad pasiekėme pirmą gražų jubiliejų. Manau, kad šių metų lenktynės bus gera dovana visiems – ir dalyviams, ir ralio mėgėjams, ir tiems, kas jas
puoselėjo nuo pat pirmo renginio. Pasistengsime, kad jubiliejinis Žemaitijos ralis visiems įsimintų ilgam. Tad jau dešimtą kartą sakome Well Come sportininkams atvykstantiems į mūsų kraštą parodyti aukščiausio lygio kovą, žiūrovams ir miestelio svečiams.
Čia, Kelmėje, visi kartu užkursime Rally vaibą.

Dvi ilgos dienos
Kelmės automobilių sporto klubo organizuojamas renginys vyks dvi dienas.
Penktadienį Lietuvos ralio čempionato įskaitoje startuosiantys ekipažai (tokių laukiama bent 60) turės įveikti net šešis greičio ruožus.
Ekipažai nuo 18.20 val. išvažiuos į pirmąjį 8,05 km ilgio greičio ruožą. Antrasis ralio greičio ruožas bus ilgesnis – 13 km, pirmieji ekipažai jam startuos 18.50 val. Dvi tas pačias atkarpas ekipažai turės įveikti ir antrą sykį – nuo 20.25 ir 20.55 val. Tačiau pirma varžybų diena dar nesibaigs. Vėlyvą vakarą, kai mechanikai tikrai bus pritvirtinę visiems automobiliams papildomus žibintus, lenktynininkų lauks 4,63 ir 6 km ruožai: juos ekipažai įveiks nuo 23.10 ir 23.35 val. Šeštadienį į lenktynes įsijungs ir ralio sprinto įskaitoje dalyvaujantys ekipažai – tokių tikimasi apie 40.
Nuo šeštadienio ryto abiejų įskaitų dalyviai srautai važiuos tuo pačiu maršrutu – iš viso ekipažų laukia 6
greičio ruožai, kurių ilgis 60,27 km. Būtent tiek kilometrų ralio sprinto čempionato įskaitoje ir turės nuvažiuoti ekipažai, o bendrosios Žemaitijos ralio įskaitos dalyviai per dvi dienas įveiks 113 įskaitinių kilometrų.
Šeštadienį ryte ekipažai du greičio ruožus įveiks po vieną kartą, o po pietų 8,9 ir 11 km atkarpos bus važiuojamos du kartus.
Šventinę nuotaiką ralio pabaigoje padės sukurti viena populiariausių šalies muzikos grupių – „Biplan”. Renginio metu bus siekiamas rekordas – pirmą kartą Lietuvoje galėsime pasigrožėti, kaip automobilis tiesiog akimirksniu statomas į mažytį tarpą tarp stovinčių automobilių, kai slysdamas Mini Cooper automobilis pastatomas į tik keliolika cm didesnį už automobilio ilgį tarpą tarp dviejų automobilių. Čia savo sugebėjimus demonstruos tikras asas – Renaldas Šeinauskas, bus įdomu sužinoti kaip kilo mintis siekti šio tikslo ir kiek automobilių kentėjo ruošiantis šiam rekordui, to mes jo ir paklausime. Pažymėsime, kad Renaldas yra trijų Lietuvos rekordų autorius.

Tad vasarą kviečiame pradėti Kelmėje, ralyje Žemaitija 2023.

Bilietus į greičio ruožus bus galima įsigyti lenktynių dienomis prie įvažiavimų į greičio ruožus.